Rootkit van PC verwijderen

Erg vervelend, een virus op je computer. Maar hoe weet je waar je mee te maken hebt? Is het een Trojan “Trojaans Paard”, Malware, Spyware of een wormvirus ?

Aan de hand van sympthomen kun je er achter komen waar je pc last van heeft. Vaak zoekt men via google op terman als “pc start niet door” of “mijn computer is ineens heel traag” ook jij kunt deze kenmerken van het virus herkennen.

Op deze site behandelen wij het zogeheten rootkit virus, een rootkit werkt zich dieper in het systeem dan een normaal  computer virus en laat zich niet verwijderen door een virusscanner. Programma’s als malwarebytes, spywaredoctor, norton anti virus, avg anti virus, ad-aware, hitmanpro, Spybot search & destroy en kaspersky halen niets uit tegen een rootkit. Ook niet als je in veilige modus scant doen deze anti virus programma’s niet waarvoor je ze aan hebt geschaft.

Bij een rootkit kun je hetvolgende proberen maar vaak haalt dit niets uit.

Ga naar de c:/  typ   CHKDSK/f   nu voert je computer een registerscan uit om fouten op te sporen. de /f staat voor FIX waarbij fouten worden gerepareerd. Vaak kost een scan als deze veel tijd en is ook geen efficiënte oplossing voor het probleem.

Tijd voor een doelgerichte aanpak.

Ten eerste kun je Kaspersky TDSSkiller downloaden. Dit is een virus verwijder tool welke speciaal ontwikkeld is om Rootkits op te sporen en te verwijderen.

TDSS Killer

Je vind deze tool op deze pagina: http://support.kaspersky.com/viruses/solutions?qid=208280684

Het is aan te raden de tool op een USB stick te zetten en zo op je besmette pc te installeren.  Heb je nog een internetverbinding “welke doorgaans vaak geblokkeerd wordt dan kun je ook direct de .exe file uitvoeren en direct scannen en daarna opnieuw opstarten. Draai deze scan altijd in veilige modus. Alleen dan kun je een rootkit virus verwijderen.

De Kaspersky TDSSkiller helpt vooral als je PC na het Windows Xp / Vista logo een zwart scherm geeft, stil lijkt te vallen en je alleen een cursor ziet. Na het scannen zou je computer weer door moeten starten.  Mocht dit niet werken dan is het tijd voor groter geschut.

Oplossing 2, Combofix

Deze Nederlandse super scanner is zeer krachtig en bij verkeerd gebruik kun je hier je computer mee beschadigen, Het is daarom aan te raden om alleen de automatische scan te draaien. Zorg dat je dit altijd in veilige modus scant, heb geduld en laat de scanner zijn werk doen. Na verloop van tijd, circa 10 / 20 minuten start Combofix automatisch je computer opnieuw op en zou deze door moeten starten.

Op de website van bleepingcomputer kun je een zeer uitgebreid pakket aan informatie over combofix vinden.

U vind deze pagina hier:

http://www.bleepingcomputer.com/combofix/nl/hoe-dient-combofix-gebruikt-te-worden

Ook kunt u op deze pagina een VEILIGE versie van Combofix downloaden.

Een scan met Combofix zit er als volgt uit:

Let op er zijn een aantal namaak versies in omloop die juist virussen bevatten daarom stuurt rootkitremover.nl je door naar de site van bleepingcomputer. Deze download is gegarrandeerd veilig.

Let op: Als Kaspersky en / of Combofix geïnstalleerd en geupdate zijn haal dan de internetkabel uit je computer zodat het rootkitvirus geen verbinding meer heeft met de buitenwereld en zich niet kan blijven voeden.

Dit zijn op dit moment de 2 beste Rootkitremovers welke beschikbaar zijn.

 

achtergrond informatie advies afdpersing antivirus anti virus backdoor besmetting beveiligen blackmail botnet botnets chantage crimineel criminele organisaties geinfecteerd genezen infected Rootkit rootkit infectie rootkit info rootkit remover rootkit verwijderen spam virus virus besmetting virusscanners virussen virus verwijderen voorkomen